Miód zamiast cukru - dlaczego nie?

 

W naszym domu praktycznie nie używa się cukru. Odkąd pamiętam dzieciaki wolą pić herbatę słodzoną miodem a nie cukrem, ta z cukrem jest blee. Uwielbiają miód... miód oczywiście naturalny, nie sztuczny... miód do herbaty czy na kanapce, a nawet prosto z łyżeczki, w zdrowiu i w chorobie. Nie chcecie wiedzieć ile miodów poszło u nas tej zimy :) Mnie to cieszy ponieważ miód w przeciwieństwie do cukru zawiera cenne składniki odżywcze chociażby takie jak witaminy czy minerały. Wiadomo miód miodowi nierówny. Naszym ostatnim odkryciem są miody od Pasieka z pasją Hawran.



Pasieka ta to nasz krajowy producent posiadający bogatą gamę produktów. Oferuje znane i lubiane miody jak np. naturalny miód lipowy, spadziowy, wielokwiatowy czy rzepakowy, a także mniej spotykane perełki, jak np. miód leśny czy miód mniszkowy. Każdy z tych miodów dostarcza solidną porcję zdrowia i… niesamowite doznania smakowe bowiem zawierają naturalne dodatki. Nawet najbardziej wybredny smakosz znajdzie tu coś dla siebie.



Co charakteryzuje miody Harwan? To, że w ich ofercie znajdują się miody nierozgrzewane, posiadające 100% wartości prozdrowotnych. Nierozgrzewanie miodu zapewnia przetrwanie wszystkim jego żywym elementom, a jak wiadomo, powyżej temperatury 40 stopni Celsjusza wszystko co żywe ginie. Pasieka z pasją tłoczy na zimno skrystalizowany, naturalny, surowy miód do słoików. Ma on niemal lejącą konsystencję, bez wyczuwalnych grudek.




Surowy miód to remedium na wszelkiego rodzaju infekcje organizmu, ponieważ działa jak naturalny antybiotyk. Wzmacnia odporność, poprawia nastrój i oczywiście świetnie smakuje. Moje dzieciaki rozkochały się w miodzie leśna malina, choć ten z kakao też im nieźle "wchodzi", mi z kolei do gustu przypadł pyłek kwiatowy z propolisem w miodzie wielokwiatowym.

POLECAMY miody z Pasieki z pasją Hawran


Prześlij komentarz

0 Komentarze